שינה רציפה או ביקור לילי בשירותים? טיפים לשיפור המצב

תוכן עניינים

מחקרים רבים מראים ששינה רציפה היא עניין משמעותי ביותר עבור כולנו והיא יכולה להשפיע על איכות החיים שלנו. עם זאת, ולמרות חשיבות העניין, אצל הרבה מאוד אנשים שינה רציפה היא עניין של חלום. בפועל השינה נקטעת פעמים רבות בגלל סיבות שונות, ואחת מהן היא הצורך לקום לשירותים באמצע הלילה. התופעה הזאת ידועה גם בשם נוקטוריה והיא עלולה, כמובן, להוביל לעייפות, לירידה בריכוז ולהשפעות שליליות אחרות על חיינו. לכן נשאלת השאלה: מהם הגורמים שבגללן אנחנו קמים באמצע הלילה פעמים רבות לשירותים? ומעבר לכך, האם יש משהו שנוכל לעשות כדי לשנות זאת? כל התשובות במאמר שלפניכם. 

הגורמים לביקורים ליליים בשירותים – למה זה קורה לנו? 

חשוב לדעת שכאשר מדברים על הצורך ללכת לשירותים לעיתים קרובות במהלך הלילה, מדברים על נושא שיכולים להיות לו גורמים שונים. למשל: 

  • שתייה מרובה של נוזלים שונים במהלך היום ובעיקר לפני השינה.
  • תרופות משתנות מסוגים שונים. 
  • מחלות כרוניות כמו סוכרת. 

בנוסף, אצל גברים מבוגרים יותר, אחד מהגורמים העיקריים לתופעה הזאת הוא הגדלה שפירה של הערמונית (BPH). העניין הוא שכאשר הערמונית גדלה, היא מפעילה לחץ על השופכה. כתוצאה מכך אנחנו מרגישים צורך תכוף יותר להתרוקן ואז מתחילות ההליכות האינסופיות לשירותים, גם באמצע הלילה. לכן, אם המטרה היא לבקר פחות בשירותים, כדאי לבצע פעולות שיכולות להועיל בכך, כמו למשל: 

  1. שינויים בהרגלי השתייה – לשתות פחות לפני שהולכים לישון. 
  2. שגרת בריאות כללית טובה – פעילות גופנית, בדיקות מפעם לפעם, הימנעות מעישון ועוד. 
  3. טיפול רפואי הולם – במידה והתרופות שאתם לוקחים משתנות, לרוב ניתן יהיה להחליף אותן באחרות. 

בנוסף, כדאי לדעת שיש גם טיפולים רפואיים מתקדמים שיכולים לסייע בהתמודדות עם העניין. 

מהי הגדלה שפירה של הערמונית וכיצד היא יכולה להשפיע עלינו? 

הגדלה שפירה של הערמונית היא מצב שכיח, בעיקר אצל גברים שעברו את גיל 50. היא מתבטאת בקושי להתחיל מתן שתן, שכן בהתחלה ישנו זרם חלש ותחושת התרוקנות לא מלאה. לעיתים, כאמור התופעה הזאת יכולה גם להוביל לנוקטוריה. למרות שהמצב אינו מסוכן, הוא בפירוש עלול לגרום לאי נוחות רבה ולפגוע באיכות החיים. לכן נשאלת השאלה: האם קיים טיפול בהגדלה שפירה של הערמונית? והתשובה היא כמובן כן. כתוצאה מכך שהרבה גברים סובלים מהתופעה, אנחנו רואים גם לא מעט פתרונות וטיפולים. למשל: חוסמי אלפא, מעכבי 5-אלפא רדוקטאז שתפקידם להקטין את גודל הערמונית, טיפולים משולבים ועוד. במקרים קיצוניים יותר ניתן יהיה גם לבחון את האפשרות הכירורגית, שכן ניתן יהיה לבצע כריתה של הערמונית או טיפולי לייזר מתקדמים וחדישים. משמעות הדברים היא שאם גם אתם סובלים מהתופעה הזאת, אין שום סיבה להשלים איתה. תוכלו לפנות אל רופא מומחה, להיבדק ולקבל ממנו הצעות לפתרונות מגוונים ויעילים. 

תפריט נגישות